Gebakken zalm met frisse venkelsalade
Een echte zomerse verrassing met frisse komkommer en lichtzoete venkel.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe ze in een pan met water en eventueel wat zout en breng aan de kook. Kook afgedekt in 8 min. op middelhoog vuur gaar.
Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Was en snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Meng de venkel met de salade-ui, komkommer en wortel. Besprenkel met de dressing en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil met de fijne rasp of zesteur. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de boter, het citroenrasp en peper naar smaak toe en schep voorzichtig om. Houd de aardappelen warm in de afgedekte pan.
Snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalm erin met de huid naar beneden en bestrooi met peper, zout en de helft van de dille. Bak de zalm met de deksel op de pan in 5 min. op middelhoog vuur net gaar.
Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de aardappelen, salade en zalm over de borden, bestrooi de zalm met de rest van de dille en leg de citroen erop.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Gebakken zalm met frisse venkelsalade
Een echte zomerse verrassing met frisse komkommer en lichtzoete venkel.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe ze in een pan met water en eventueel wat zout en breng aan de kook. Kook afgedekt in 8 min. op middelhoog vuur gaar.
Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Was en snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Meng de venkel met de salade-ui, komkommer en wortel. Besprenkel met de dressing en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil met de fijne rasp of zesteur. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de boter, het citroenrasp en peper naar smaak toe en schep voorzichtig om. Houd de aardappelen warm in de afgedekte pan.
Snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalm erin met de huid naar beneden en bestrooi met peper, zout en de helft van de dille. Bak de zalm met de deksel op de pan in 5 min. op middelhoog vuur net gaar.
Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de aardappelen, salade en zalm over de borden, bestrooi de zalm met de rest van de dille en leg de citroen erop.
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
1 venkelknol
½ bosje salade-ui
1 komkommer
150 g wortel julienne
2 sachets dille-mieriksworteldressing*
1 citroen
2 el ongezouten roomboter
15 g verse dille
2 el traditionele olijfolie
600 g zalm op de huid