Gebakken zalm met perfecte pofaardappel en dille-yoghurtsaus
Vis bakken moeilijk? Nee hoor, de oven doet al het werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer ze met schil in de lengte, verpak de helften in aluminiumfolie en pof ze in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Houd een halve salade-ui achter, halveer de rest in de lengte en snijd zo fijn mogelijk. Roer de fijngesneden salade-ui met de dille door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de olie, leg de zalm erin en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de schaal de laatste 10 min. naast de aardappelen in de oven.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Doe als het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en houd warm.
Snijd de achtergehouden salade-ui in ringetjes. Serveer de zalm met de aardappel en de broccoli. Bestrooi de zalm met de salade-ui, de broccoli met het amandelschaafsel en schep de yoghurt op de aardappel.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gebakken zalm met perfecte pofaardappel en dille-yoghurtsaus
Vis bakken moeilijk? Nee hoor, de oven doet al het werk.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer ze met schil in de lengte, verpak de helften in aluminiumfolie en pof ze in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Houd een halve salade-ui achter, halveer de rest in de lengte en snijd zo fijn mogelijk. Roer de fijngesneden salade-ui met de dille door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de olie, leg de zalm erin en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de schaal de laatste 10 min. naast de aardappelen in de oven.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Doe als het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en houd warm.
Snijd de achtergehouden salade-ui in ringetjes. Serveer de zalm met de aardappel en de broccoli. Bestrooi de zalm met de salade-ui, de broccoli met het amandelschaafsel en schep de yoghurt op de aardappel.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote pofaardappelen
40 g amandelschaafsel
½ bos salade-ui
1 tl gedroogde dille
170 g Griekse schapenyoghurt
½ el traditionele olijfolie
600 g zalm op de huid
1 kg broccoli
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)