Gevulde paprika's met bulgur & hazelnoten
Alleen al voor de hummusyoghurt bij deze paprika's wil je nú de keuken in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Laat het steeltje zitten. Snijd de gegrilde groente in stukjes en meng samen met de tapenade door de bulgur. Vul de paprika’s met de bulgur en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de hummus met de yoghurt. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Haal de noten uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Bestrooi de paprika’s met de hazelnoten en serveer met de hummusyoghurt.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gevulde paprika's met bulgur & hazelnoten
Alleen al voor de hummusyoghurt bij deze paprika's wil je nú de keuken in.
hoofdgerecht
null personen
662 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Laat het steeltje zitten. Snijd de gegrilde groente in stukjes en meng samen met de tapenade door de bulgur. Vul de paprika’s met de bulgur en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de hummus met de yoghurt. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Haal de noten uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Bestrooi de paprika’s met de hazelnoten en serveer met de hummusyoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bulgur
4 rode puntpaprika's
250 g verse gegrilde-groentemix
250 g mediterrane tapenade
4 el hummus
200 g Griekse yoghurt
45 g hazelnoten
4 takjes verse tijm
Dit heb je nodig
bakpapier