Aardappelsalade van de BBQ
Eerst koken en dan grillen op de barbecue. Zo krijg je de perfecte aardappelen voor dit gerecht.
Aan de slag
Snijd de aardappelen in de lengte in plakken en kook ze in water met eventueel zout in 12 min. gaar. Giet af en laat in 30 min. helemaal afkoelen.
Steek ondertussen de barbecue aan. Doe de mosterd, mayonaise, tabasco en 1½ el water in een kom en klop tot een dressing. Snipper de ui. Bestrijk de aardappelen dun met de olie. Gril op de barbecue ca. 4 min. aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelen over een platte schaal, schep de ui en augurk erover en besprenkel royaal met de dressing. Garneer met de tuinkers.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Aardappelsalade van de BBQ
Eerst koken en dan grillen op de barbecue. Zo krijg je de perfecte aardappelen voor dit gerecht.
bijgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aardappelen in de lengte in plakken en kook ze in water met eventueel zout in 12 min. gaar. Giet af en laat in 30 min. helemaal afkoelen.
Steek ondertussen de barbecue aan. Doe de mosterd, mayonaise, tabasco en 1½ el water in een kom en klop tot een dressing. Snipper de ui. Bestrijk de aardappelen dun met de olie. Gril op de barbecue ca. 4 min. aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelen over een platte schaal, schep de ui en augurk erover en besprenkel royaal met de dressing. Garneer met de tuinkers.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg pommes rouges
1 el Franse mosterd
3 el mayonaise
2 tl tabasco chipotle pepper sauce
1½ el water
1 kleine rode ui
2 el traditionele olijfolie
3 el augurkenblokjes
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan