Gepofte uien met peterselie-ansjovisboter
Zodra je de folie openvouwt, word je verrast door de heerlijke geuren. En dan heb je het nog niet eens geproefd!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat aan de onderkant vastzitten. Leg elke ui op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met de dille, peper en eventueel zout. Vouw de folie dicht tot pakketjes, zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg de pakketjes tussen de kooltjes van de barbecue en pof de ui in 45 min. gaar.
Snijd ondertussen de ansjovis en knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn en meng met de ansjovis en knoflook door de boter. Leg de boter op een stuk vershoudfolie en rol strak op tot een worstje. Leg 30 min. in de koelkast.
Controleer of de uien gaar zijn. Dit is het geval als je er gemakkelijk een mes in kunt steken. Neem de pakketjes met een barbecuetang uit de kooltjes en leg op een schaal. Maak ze voorzichtig open. Let op, de stoom die vrijkomt is heet. Snijd voor elke ui een plakje van de boter en leg in de ui. Serveer de rest van de boter erbij.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Gepofte uien met peterselie-ansjovisboter
Zodra je de folie openvouwt, word je verrast door de heerlijke geuren. En dan heb je het nog niet eens geproefd!
bijgerecht
null personen
120 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat aan de onderkant vastzitten. Leg elke ui op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met de dille, peper en eventueel zout. Vouw de folie dicht tot pakketjes, zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg de pakketjes tussen de kooltjes van de barbecue en pof de ui in 45 min. gaar.
Snijd ondertussen de ansjovis en knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn en meng met de ansjovis en knoflook door de boter. Leg de boter op een stuk vershoudfolie en rol strak op tot een worstje. Leg 30 min. in de koelkast.
Controleer of de uien gaar zijn. Dit is het geval als je er gemakkelijk een mes in kunt steken. Neem de pakketjes met een barbecuetang uit de kooltjes en leg op een schaal. Maak ze voorzichtig open. Let op, de stoom die vrijkomt is heet. Snijd voor elke ui een plakje van de boter en leg in de ui. Serveer de rest van de boter erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode uien
2 tl gedroogde dille
3 ansjovisfilets in olie in blik
1 teen knoflook
10 g verse platte peterselie
50 g gezouten roomboter
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie
vershoudfolie