Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites
Frites van gewone én zoete aardappel! Lekker met frisse rauwkostsalade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd de vastkokende aardappelen in de lengte in frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olie en peper en eventueel zout. Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de zoete aardappelen in de lengte in frites, schep ze om met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg ze na 10 min. bij de aardappelen op de bakplaat.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.
Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.
Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Serveer de steaks met de frites en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steaks.
Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites
Frites van gewone én zoete aardappel! Lekker met frisse rauwkostsalade.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd de vastkokende aardappelen in de lengte in frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olie en peper en eventueel zout. Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de zoete aardappelen in de lengte in frites, schep ze om met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg ze na 10 min. bij de aardappelen op de bakplaat.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.
Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.
Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Serveer de steaks met de frites en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steaks.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete bakaardappelen
500 g vastkokende aardappelen
3 el olijfolie
4 rundersteaks de boeuf
1 komkommer
1 krop romainesla
150 g Hollandse rauwkost
2 el mayonaise
1 el mosterd
2 el kraanwater
180 g halfgedroogde zontomaatjes
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer