Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool
Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps!
Aan de slag
Haal 20 blaadjes (per 4 personen) los van de babyromainesla en snijd de rest van de sla fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de fijngesneden sla, de helft van de olie, de azijn en ⅔ van de suiker door de geraspte peen.
Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta (per 4 personen), de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.
Serveer met de wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.
Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool
Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps!
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Haal 20 blaadjes (per 4 personen) los van de babyromainesla en snijd de rest van de sla fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de fijngesneden sla, de helft van de olie, de azijn en ⅔ van de suiker door de geraspte peen.
Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta (per 4 personen), de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.
Serveer met de wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kropjes babyromainesla
400 g winterpeen
2 salade-uien
4 el arachideolie
4 el wittewijnazijn
1½ el kristalsuiker
2 tenen knoflook
8 g verse gember
300 g rundergehakt
5 el sambal badjak
5 el ketchup
200 g Chinese kool
125 g taugé
Dit heb je nodig
rasp