Pulled duck springrolls
Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s.
Aan de slag
Laat de loempiavellen ontdooien. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.
Meng het vlees met de specerijen. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.
Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe. Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitake, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op. Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.
Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo nog 31 loempia's.
Frituur 4 loempia’s per keer in 6 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Pulled duck springrolls
Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s.
bijgerecht
null porties
250 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Laat de loempiavellen ontdooien. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.
Meng het vlees met de specerijen. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.
Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe. Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitake, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op. Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.
Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo nog 31 loempia's.
Frituur 4 loempia’s per keer in 6 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
32 diepvries loempiavellen
2 l arachideolie
1¼ kg Le Petit Baron gekonfijte eendenbout
1 el vijfkruidenpoeder
120 g pittige kiemgroente
200 g shiitakes
6 salade-uitjes
6 el gezouten pinda's
Dit heb je nodig
keukenpapier