Gnocchi met aubergine al formaggio
bewaar
bewaar

Gnocchi met aubergine al formaggio

Bekend en toch weer anders. Aubergine met als twist... geraspte kaas!

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm breed. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in porties op hoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Doe tussendoor nog 2 el olie in de pan. Laat de aubergine uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.

Verdeel ondertussen ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de mozzarella en vervolgens ⅓ van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de mozzarella en vervolgens de rest van de saus erover. Bestrooi met de oude kaas. Bak ca. 30 min. in de oven.

Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de rucola.

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de aubergine al formaggio ermee. Serveer met de gnocchi.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
bereidingstipJe kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden, maar bak het dan nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak op de dag zelf ca. 30 min. in de oven op 180 °C.
combinatietipLekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Sangiovese.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gnocchi met aubergine al formaggio

Bekend en toch weer anders. Aubergine met als twist... geraspte kaas!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig