Gnocchi met aubergine al formaggio
Bekend en toch weer anders. Aubergine met als twist... geraspte kaas!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm breed. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in porties op hoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Doe tussendoor nog 2 el olie in de pan. Laat de aubergine uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.
Verdeel ondertussen ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de mozzarella en vervolgens ⅓ van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de mozzarella en vervolgens de rest van de saus erover. Bestrooi met de oude kaas. Bak ca. 30 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de rucola.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de aubergine al formaggio ermee. Serveer met de gnocchi.
Gnocchi met aubergine al formaggio
Bekend en toch weer anders. Aubergine met als twist... geraspte kaas!
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm breed. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in porties op hoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Doe tussendoor nog 2 el olie in de pan. Laat de aubergine uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.
Verdeel ondertussen ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de mozzarella en vervolgens ⅓ van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de mozzarella en vervolgens de rest van de saus erover. Bestrooi met de oude kaas. Bak ca. 30 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de rucola.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de aubergine al formaggio ermee. Serveer met de gnocchi.
algemeen:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g mozzarella
2 aubergines
8 el (olijf)olie
720 ml sugo basilico tomatensaus in pot
90 g geraspte oude Goudse kaas 48+
1 kg gnocchi
75 g rucola
15 g peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)