Gemberolie
Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.
Aan de slag
Rasp de gember grof. Vijzel het komijnzaad en roosteren in een pan tot er een lichte geur ontstaat. Zet vervolgens het vuur laag.
Voeg de arachideolie en gember toe aan het komijnzaad en verwarm op laag vuur (niet koken). Giet terug in een fles of in een weckpot en laat 2 uur staan (daarna wordt de smaak intenser).
Gemberolie
Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.
bijgerecht
null porties
135 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Rasp de gember grof. Vijzel het komijnzaad en roosteren in een pan tot er een lichte geur ontstaat. Zet vervolgens het vuur laag.
Voeg de arachideolie en gember toe aan het komijnzaad en verwarm op laag vuur (niet koken). Giet terug in een fles of in een weckpot en laat 2 uur staan (daarna wordt de smaak intenser).
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 cm verse gember
2 el komijnzaad
500 ml arachideolie