Farfalle met venkel & blauwe kaas
Ook kleine kinderen smullen van dit smakelijke pastagerecht, want de kaas is niet zo scherp.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min de knoflook toe.
Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kaas in stukjes. Voeg de melk en twee derde van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten.
Giet de pasta af. Meng door de venkel-kaassaus en schep de kappertjes en 2 el van het kappertjesvocht erdoor. Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Farfalle met venkel & blauwe kaas
Ook kleine kinderen smullen van dit smakelijke pastagerecht, want de kaas is niet zo scherp.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min de knoflook toe.
Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kaas in stukjes. Voeg de melk en twee derde van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten.
Giet de pasta af. Meng door de venkel-kaassaus en schep de kappertjes en 2 el van het kappertjesvocht erdoor. Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
3 el traditionele olijfolie
300 g gesneden uien
2 tenen knoflook
2 venkelknollen
150 g blauwe kaas
75 ml halfvolle melk
100 g kappertjes