Zwaardvissteaks met tomatentartaar
Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Laat de vis ontdooien. Dep droog met keukenpapier. Meng de chili-knoflooksaus met 2 el sesamolie en het limoensap en bestrijk de vis ermee. Laat 30 min. marineren.
Snipper de sjalot. Laat de tomatenpartjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de koriander zo fijn mogelijk. Meng de tomaat, koriander, sjalot, vissaus, de rest van de sesamolie, het limoenrasp en sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de zwaardvis uitlekken, maar bewaar de marinade. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zwaardvis 4 min. Keer halverwege. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Serveer de zwaardvis met de tomatentartaar en limoenpartjes.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Zwaardvissteaks met tomatentartaar
Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Laat de vis ontdooien. Dep droog met keukenpapier. Meng de chili-knoflooksaus met 2 el sesamolie en het limoensap en bestrijk de vis ermee. Laat 30 min. marineren.
Snipper de sjalot. Laat de tomatenpartjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de koriander zo fijn mogelijk. Meng de tomaat, koriander, sjalot, vissaus, de rest van de sesamolie, het limoenrasp en sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de zwaardvis uitlekken, maar bewaar de marinade. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zwaardvis 4 min. Keer halverwege. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Serveer de zwaardvis met de tomatentartaar en limoenpartjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
4 diepvries zwaardvissteaks
2 el Lee Kum Kee chili-knoflooksaus
2½ el sesamolie
½ sjalot
400 g pomodori a filetti
7½ g verse koriander
1 tl vissaus
1 el zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
keukenpapier
grillpan