Zwaardvissteaks met tomatentartaar
bewaar
bewaar

Zwaardvissteaks met tomatentartaar

Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!

20 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Laat de vis ontdooien. Dep droog met keukenpapier. Meng de chili-knoflooksaus met 2 el sesamolie en het limoensap en bestrijk de vis ermee. Laat 30 min. marineren.

Snipper de sjalot. Laat de tomatenpartjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de koriander zo fijn mogelijk. Meng de tomaat, koriander, sjalot, vissaus, de rest van de sesamolie, het limoenrasp en sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Laat de zwaardvis uitlekken, maar bewaar de marinade. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zwaardvis 4 min. Keer halverwege. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Serveer de zwaardvis met de tomatentartaar en limoenpartjes.

combinatietipLekker met noedels.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zwaardvissteaks met tomatentartaar

Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig