Langzaamgegaard five spice buikspek
Als je buikspek langzaam gaart, blijft de smaak zo veel mogelijk behouden. Een delicatesse!
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Leg het vlees op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek. Snijd de vetkant van het buikspek om de halve cm een stukje in (tot het vlees).
Meng de olie, 5 spice, het zout en de honing door elkaar. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de sojasaus en de rest van de honing. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Neem het vlees uit de oven, snijd in dunne plakjes en serveer. Lekker!
Langzaamgegaard buikspek met 5 spice
Instructievideo - 01:49 min.
Langzaamgegaard five spice buikspek
Als je buikspek langzaam gaart, blijft de smaak zo veel mogelijk behouden. Een delicatesse!
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
10 min. bereiden
300 min. oventijd
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Leg het vlees op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek. Snijd de vetkant van het buikspek om de halve cm een stukje in (tot het vlees).
Meng de olie, 5 spice, het zout en de honing door elkaar. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de sojasaus en de rest van de honing. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Neem het vlees uit de oven, snijd in dunne plakjes en serveer. Lekker!
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l water
1 kg buikspek
1 el Lee Kum Lee chiu chow chili-olie
1 el 5 spices
1 el zout
3 el vloeibare honing
2 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)