Trio van ovenkriel, bloemkoolsalade & crunchy kaasburger
bewaar
bewaar

Trio van ovenkriel, bloemkoolsalade & crunchy kaasburger

Een bijzonder hoofdgerecht. Met in de hoofdrol: salade van bloemkool.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en halveer de krieltjes. Verdeel ze over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de krieltjes om. Leg de bloemkool en paprika naast de krieltjes en besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout. Rooster nog 10 min. in het midden van de oven.

Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de kappertjes, dille, het citroenrasp en -sap met 3 el olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kaasburgers in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem de bakplaat uit de oven en meng de warme bloemkool en paprika in een kom met de dressing. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Serveer met de krieltjes en kaasburgers.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
algemeen*De rest van de veldsla gebruik je voor de penne met balletjes en paprika-venkelsaus uit de Allerhande Box.
algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Godello

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Trio van ovenkriel, bloemkoolsalade & crunchy kaasburger

Een bijzonder hoofdgerecht. Met in de hoofdrol: salade van bloemkool.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig