Rodebiet-pastinaaksoep
Dit is winter op z'n best! Stevige soep met rode biet, pastinaak en zwarte bonen.
Aan de slag
Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de pastinaak, biet en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.
Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 el zure room en serveer met de groentechips.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Bietensoep met zure room & groentechips
Instructievideo - 02:09 min.
Rodebiet-pastinaaksoep
Dit is winter op z'n best! Stevige soep met rode biet, pastinaak en zwarte bonen.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de pastinaak, biet en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.
Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 el zure room en serveer met de groentechips.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
400 g rode bieten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
30 g ongezouten roomboter
½ el anijszaad
1 l groentebouillon van tablet
800 g zwarte bonen
125 g zure room
100 g groentechips
Dit heb je nodig
staafmixer