Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood
Stevige kost voor koude winterdagen. Maar dan wel met een Italiaans tintje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd elk stuk overlangs door de helft. Besprenkel de snijkanten met de helft van de olie en verdeel de kaas en dragon erover. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven ca. 10 min.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de Chinese kool en snijd in repen. Laat de bonen uitlekken. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kool en peen toe en bak 3 min. mee. Schep goed om. Voeg de bouillon en de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom 1 broodje. Serveer met het andere broodje ernaast.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood
Stevige kost voor koude winterdagen. Maar dan wel met een Italiaans tintje.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd elk stuk overlangs door de helft. Besprenkel de snijkanten met de helft van de olie en verdeel de kaas en dragon erover. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven ca. 10 min.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de Chinese kool en snijd in repen. Laat de bonen uitlekken. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kool en peen toe en bak 3 min. mee. Schep goed om. Voeg de bouillon en de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom 1 broodje. Serveer met het andere broodje ernaast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g Pecorino Romano
1 ciabatta afbakbrood
3 el traditionele olijfolie
1 tl dragon
3 tenen knoflook
700 g Chinese kool
740 g bruine bonen in blik
150 g peen julienne
1½ l kippenbouillon in pot
Dit heb je nodig
bakpapier