Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood
bewaar
bewaar

Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood

Stevige kost voor koude winterdagen. Maar dan wel met een Italiaans tintje.

10 min. bereiden / 10 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd elk stuk overlangs door de helft. Besprenkel de snijkanten met de helft van de olie en verdeel de kaas en dragon erover. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven ca. 10 min.

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de Chinese kool en snijd in repen. Laat de bonen uitlekken. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kool en peen toe en bak 3 min. mee. Schep goed om. Voeg de bouillon en de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom 1 broodje. Serveer met het andere broodje ernaast.

bewaartipSoep over? Bewaar ’m in de koelkast en neem ’m de volgende dag mee als lunch. Warm vlak voor serveren op in de magnetron. Je kunt de soep max. 2 dagen in de koelkast bewaren.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood

Stevige kost voor koude winterdagen. Maar dan wel met een Italiaans tintje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig