Pasta-ovenschotel met gegrilde paprika, geitenkaas en serranoham
Dat je met bier zo lekker kunt koken, bewijst deze ovenschotel met Affligem Blond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de farfalle 10 min. in een pan water met zout. Kook ondertussen de spruitjes 6 min. Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer door en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend het bier en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer de saus regelmatig.
Snijd ondertussen de serranoham in stukjes. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Meng de pasta en spruitjes met de ham, paprika en gedroogde oregano in een ovenschaal. Meng de saus erdoor. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep erdoor. Bak 20 min. in het midden van de oven.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Pasta-ovenschotel met gegrilde paprika, geitenkaas en serranoham
Dat je met bier zo lekker kunt koken, bewijst deze ovenschotel met Affligem Blond.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de farfalle 10 min. in een pan water met zout. Kook ondertussen de spruitjes 6 min. Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer door en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend het bier en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer de saus regelmatig.
Snijd ondertussen de serranoham in stukjes. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Meng de pasta en spruitjes met de ham, paprika en gedroogde oregano in een ovenschaal. Meng de saus erdoor. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep erdoor. Bak 20 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
700 g geschoonde spruitjes
40 g ongezouten roomboter
40 g tarwebloem
150 ml Affligem Blond
150 ml kippenbouillon van tablet
160 g serranoham
295 g gegrilde rode paprika's
1 el gedroogde oregano
125 g verse geitenkaas naturel 45+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)