Spruiten met gruyèresaus
Alleen al om de saus zou je dit gerecht elke dag op tafel willen zetten.
Aan de slag
Maak de spruiten schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en voeg de spruiten, tijm en wat peper toe. Schenk de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur koken.
Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend met een garde de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de nootmuskaat toe en laat de saus 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Rasp ondertussen de gruyère. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas erdoor. Serveer de spruitjes met de kaassaus.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Spruiten met gruyèresaus
Alleen al om de saus zou je dit gerecht elke dag op tafel willen zetten.
bijgerecht
null personen
275 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de spruiten schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en voeg de spruiten, tijm en wat peper toe. Schenk de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur koken.
Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend met een garde de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de nootmuskaat toe en laat de saus 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Rasp ondertussen de gruyère. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas erdoor. Serveer de spruitjes met de kaassaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g spruitjes
3 takjes verse tijm
50 g ongezouten roomboter
700 ml kippenbouillon van tablet
25 g tarwebloem
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
75 g gruyère
1 el Franse mosterd