Spelt met tuinbonen, roerbakgroenten, rookvlees en ei
Duizenden jaren geleden aten ze al spelt, dan móet het wel lekker zijn!
Aan de slag
Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
Schaaf ondertussen de peen met een kaasschaaf in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, boerenkool en komijn met peper en eventueel zout 7 min. op hoog vuur. Voeg halverwege de tuinbonen toe. Schep regelmatig om.
Meng de spelt en peen door het boerenkoolmengsel en schep op een grote platte schaal. Verdeel het rookvlees en de eipartjes erover. Besprenkel met de citroenolie en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Spelt met tuinbonen, roerbakgroenten, rookvlees en ei
Duizenden jaren geleden aten ze al spelt, dan móet het wel lekker zijn!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
Schaaf ondertussen de peen met een kaasschaaf in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, boerenkool en komijn met peper en eventueel zout 7 min. op hoog vuur. Voeg halverwege de tuinbonen toe. Schep regelmatig om.
Meng de spelt en peen door het boerenkoolmengsel en schep op een grote platte schaal. Verdeel het rookvlees en de eipartjes erover. Besprenkel met de citroenolie en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spelt
4 middelgrote eieren
100 g winterpeen
1 ui
3 el arachideolie
300 g gesneden boerenkool
1 tl gemalen komijn
250 g diepvries fijne tuinbonen
100 g rookvlees
3 el olijfolie frisse citroen