Matchataart met marsepein
De Japanse matcha geeft deze taart de perfecte groene kleur.
50 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Vet de springvorm in met de boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Breek de eieren boven een kom en voeg de kristalsuiker en vanillearoma toe. Klop met een handmixer in ca. 8 min. tot een luchtig schuim. Zeef de bloem samen met de maïzena en 2 tl matchapoeder boven het schuim en spatel er rustig door.
Schep het deeg in de springvorm en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Doe ondertussen de pistachenoten in een ovenschaaltje en rooster ze 10 min. bij de taart in de oven. Neem de taart uit de oven en laat 10 min afkoelen. Verwijder de springvorm en laat in 1 uur verder afkoelen.
Roer de mascarpone los met de poedersuiker en 2 tl matchapoeder. Hak de noten grof en meng erdoor. Kneed 4 tl matchapoeder door de marsepein zodat deze groen wordt. Snijd de taart overlangs doormidden. Bestrijk de bodem met het mascarponemengsel en leg de bovenkant er weer op. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een lap van Ø 30 cm. Leg de lap marsepein op de taart en strijk glad. Zorg dat de hele taart rondom bedekt is. Doe de rest van de matcha in een zeef en bestuif de taart ermee.
Matchataart met marsepein
De Japanse matcha geeft deze taart de perfecte groene kleur.
null personen
50 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Vet de springvorm in met de boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Breek de eieren boven een kom en voeg de kristalsuiker en vanillearoma toe. Klop met een handmixer in ca. 8 min. tot een luchtig schuim. Zeef de bloem samen met de maïzena en 2 tl matchapoeder boven het schuim en spatel er rustig door.
Schep het deeg in de springvorm en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Doe ondertussen de pistachenoten in een ovenschaaltje en rooster ze 10 min. bij de taart in de oven. Neem de taart uit de oven en laat 10 min afkoelen. Verwijder de springvorm en laat in 1 uur verder afkoelen.
Roer de mascarpone los met de poedersuiker en 2 tl matchapoeder. Hak de noten grof en meng erdoor. Kneed 4 tl matchapoeder door de marsepein zodat deze groen wordt. Snijd de taart overlangs doormidden. Bestrijk de bodem met het mascarponemengsel en leg de bovenkant er weer op. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een lap van Ø 30 cm. Leg de lap marsepein op de taart en strijk glad. Zorg dat de hele taart rondom bedekt is. Doe de rest van de matcha in een zeef en bestuif de taart ermee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g ongezouten roomboter
5 middelgrote eieren
150 g fijne kristalsuiker
1 tl vanillearoma
125 g tarwebloem
25 g maizena
9 tl matchapoeder
95 g gepelde pistachenoten
250 g mascarpone
2 el poedersuiker
300 g blanke marsepein
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm)
handmixer