Duimafdrukkoekjes
De kuiltjes in de koek (ja, die maak je echt met je duim!) worden klassiek gevuld met jam. Zo lekker in combinatie met de amandel.
Aan de slag
Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.
Splits de eieren. Houd de eiwitten apart. Mix de eidooiers door het botermengsel. Zeef de bloem en het zout erboven en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vorm van het deeg 50 balletjes ter grootte van een walnoot. Klop de eiwitten met een vork los in een kom. Doe het amandelschaafsel in een andere kom. Duw de deegballetje iets plat en haal ze eerst door het eiwit en druk ze in het amandelschaafsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw er met je duim een kuiltje in. Vul de kuiltjes met de frambozenjam. Bak de koekjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat op een rooster helemaal afkoelen.
Duimafdrukkoekjes
Instructievideo - 02:22 min.
Koekdoosje vouwen
Instructievideo - 00:33 min.
Duimafdrukkoekjes
De kuiltjes in de koek (ja, die maak je echt met je duim!) worden klassiek gevuld met jam. Zo lekker in combinatie met de amandel.
null porties
80 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.
Splits de eieren. Houd de eiwitten apart. Mix de eidooiers door het botermengsel. Zeef de bloem en het zout erboven en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vorm van het deeg 50 balletjes ter grootte van een walnoot. Klop de eiwitten met een vork los in een kom. Doe het amandelschaafsel in een andere kom. Duw de deegballetje iets plat en haal ze eerst door het eiwit en druk ze in het amandelschaafsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw er met je duim een kuiltje in. Vul de kuiltjes met de frambozenjam. Bak de koekjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat op een rooster helemaal afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
150 g lichtbruine basterdsuiker
2 middelgrote eieren
350 g tarwebloem
1 tl zout
50 g amandelschaafsel
100 g frambozenjam
Dit heb je nodig
handmixer
bakpapier