Speculaasboterkoek
Boterkoek- en speculaasfans opgelet! Houd je van een van deze lekkernijen? Maak dan deze speculaasboterkoek. Dat is nog eens een win-win situatie.
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en meng met de speculaaskruiden en de basterdsuiker. Snijd de boter in 3 plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in stukjes. Voeg het zout toe en kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ovenschaal of brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg erover. Strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Klop het ei los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant van het deeg ermee. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het deeg, zo voorkom je dat het ei straks loslaat. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de boterkoek in ca. 30 min. goudbruin. Laat minimaal 4 uur (liever langer) afkoelen en snijd in stukjes.
Speculaasboterkoek
Boterkoek- en speculaasfans opgelet! Houd je van een van deze lekkernijen? Maak dan deze speculaasboterkoek. Dat is nog eens een win-win situatie.
null porties
175 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en meng met de speculaaskruiden en de basterdsuiker. Snijd de boter in 3 plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in stukjes. Voeg het zout toe en kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ovenschaal of brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg erover. Strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Klop het ei los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant van het deeg ermee. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het deeg, zo voorkom je dat het ei straks loslaat. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de boterkoek in ca. 30 min. goudbruin. Laat minimaal 4 uur (liever langer) afkoelen en snijd in stukjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
2 el speculaaskruiden
250 g lichtbruine basterdsuiker
250 g ongezouten roomboter
½ tl zout
1 middelgroot scharrelei
35 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
vershoudfolie
brownievorm (28 x 18 cm), ingevet
bakkwast