Regenboogwortels met aardappel en speklapjes uit de oven
Geen pannen nodig voor dit kleurrijke gerecht: de oven doet het werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was ondertussen de aardappelen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de knoflook in plakjes.
Leg de aardappelen, uien en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olijfolie en het venkelzaad. Leg de speklapjes er aan de zijkant bij en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de wortels in 3 gelijke stukken. Neem na ca. 10 min. de bakplaat uit de oven, voeg de wortel toe en schep om. Keer de speklapjes om. Rooster alles samen nog ca. 15 min. Neem de bakplaat uit de oven. Knip de tuinkers en strooi over de groenten.
Regenboogwortels met aardappel en speklapjes uit de oven
Geen pannen nodig voor dit kleurrijke gerecht: de oven doet het werk.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
5 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was ondertussen de aardappelen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de knoflook in plakjes.
Leg de aardappelen, uien en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olijfolie en het venkelzaad. Leg de speklapjes er aan de zijkant bij en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de wortels in 3 gelijke stukken. Neem na ca. 10 min. de bakplaat uit de oven, voeg de wortel toe en schep om. Keer de speklapjes om. Rooster alles samen nog ca. 15 min. Neem de bakplaat uit de oven. Knip de tuinkers en strooi over de groenten.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige aardappel
4 rode uien
4 tenen knoflook
4 el (olijf)olie
2 el venkelzaad
500 g scharrelspeklapjes
600 g regenboog wortelmix
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
bakpapier