Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
bewaar
bewaar

Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter

De zilte zelfgemaakte boter vult de lamshaas perfect aan.

20 min. bereiden / 2 uur 5 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ansjovis en de knoflook zo fijn mogelijk. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de kaas. Meng de ansjovis, knoflook, tijm en kaas door de boter. Leg op een stuk vershoudfolie en rol strak op in de folie tot een worstje. Leg minimaal 2 uur in de koelkast.

Laat de lamshaasjes 1 uur voor bereiden op kamertemperatuur komen. Bestrijk de haasjes rondom met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en grill de haasjes in 4 min. rondom rosé.

Neem de haasjes uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd per haasje een plakje van de boter en bewaar de rest. Leg op elk haasje een plakje.

bewaartipGebruik de boter bijv. om paddenstoelen of biefstuk in te bakken.
bewaartipJe kunt de boter 1 week in de koelkast bewaren of 1 maand in de vriezer bewaren.
combinatietipLekker met pappardelle met spinazie en extra Parmezaanse kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter

De zilte zelfgemaakte boter vult de lamshaas perfect aan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig