Noedelmaaltijdsoep met paksoi en sojaboontjes
Prachtige kleuren en heerlijke geuren in één kom!
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en de stengels citroengras (sereh) in stukken. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de knoflook, specerijenmelange en het citroengras 1 min. Voeg 1.6 liter water toe, doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur koken.
Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er zoveel kokend water over tot ze onder staan. Laat 6 min. staan. Roer regelmatig door. Giet af.
Pers ondertussen de limoenen uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen, meng met het limoensap. Verwijder het steeltje van de rode pepers. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Klop de eieren los met de rode peper en breng eventueel op smaak met zout. Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Schenk de helft van het eimengsel in 1 pan en de rest in de andere koekenpan. Doe op elke pan een deksel en bak 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en snijd in reepjes van ½ cm.
Voeg de rijstnoedels en sojasaus de laatste 5 min. van de kooktijd toe aan de soep. Verwijder het citroengras. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de paksoi en sojabonen over de soepkommen. Schenk de hete soep erover. Garneer met de omeletreepjes en rode ui. Serveer direct.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Noedelmaaltijdsoep met paksoi en sojaboontjes
Prachtige kleuren en heerlijke geuren in één kom!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en de stengels citroengras (sereh) in stukken. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de knoflook, specerijenmelange en het citroengras 1 min. Voeg 1.6 liter water toe, doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur koken.
Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er zoveel kokend water over tot ze onder staan. Laat 6 min. staan. Roer regelmatig door. Giet af.
Pers ondertussen de limoenen uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen, meng met het limoensap. Verwijder het steeltje van de rode pepers. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Klop de eieren los met de rode peper en breng eventueel op smaak met zout. Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Schenk de helft van het eimengsel in 1 pan en de rest in de andere koekenpan. Doe op elke pan een deksel en bak 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en snijd in reepjes van ½ cm.
Voeg de rijstnoedels en sojasaus de laatste 5 min. van de kooktijd toe aan de soep. Verwijder het citroengras. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de paksoi en sojabonen over de soepkommen. Schenk de hete soep erover. Garneer met de omeletreepjes en rode ui. Serveer direct.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 stengels koelverse sereh citroengras
4 el arachideolie
1 el 5 kruidenpoeder
1½ l kraanwater
220 g glutenvrije rijstnoedels
1 l kokend water
2 limoenen
1 rode ui
2 rode pepers
6 middelgrote eieren
4 el glutenvrije sojasaus
600 g koelverse gesneden paksoi
350 g koelverse edamame sojabonen
Dit heb je nodig
soeppan
koekenpannen