Kaasplank met 5 spice-perenjam
Kaas op de plank met een extra bijzondere jam.
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe de peer in een steelpan met het water. Pers de citroen uit.
Voeg het sap samen met de geleisuiker en voeg de 5 spices toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Laat de jam in 2 uur afkoelen. Leg de kazen op een plank. Serveer de perenjam erbij.
Kaasplank met 5 spice-perenjam
Instructievideo - 01:26 min.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Kaasplank met 5 spice-perenjam
Kaas op de plank met een extra bijzondere jam.
nagerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe de peer in een steelpan met het water. Pers de citroen uit.
Voeg het sap samen met de geleisuiker en voeg de 5 spices toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Laat de jam in 2 uur afkoelen. Leg de kazen op een plank. Serveer de perenjam erbij.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 Conference peren
100 ml kraanwater
1 citroen
150 g geleisuiker
2 tl vijfkruidenpoeder
150 g emmentaler
150 g Morbier kazen
150 g Twijfelaar 50+ kaas
150 g boerenbrie
1 Vacherin Mont d'Or kaas