Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst
Hollandse pot, maar net even anders door de tijm en radijs.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar.
Schil ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en tijm toe en bak nog 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Verwarm de melk in de magnetron.
Neem de worsten uit de pan en leg deze op een bord afgedekt met een deksel of aluminiumfolie. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de uienjus, de verwarmde melk, mosterd, andijvie en radijsmix tot een smeuïge stamppot. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als je de stamppot te droog vindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de andijviestamppot met de braadworsten. Lekker met de geroosterde pijnboompitten.
Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst
Hollandse pot, maar net even anders door de tijm en radijs.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar.
Schil ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en tijm toe en bak nog 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Verwarm de melk in de magnetron.
Neem de worsten uit de pan en leg deze op een bord afgedekt met een deksel of aluminiumfolie. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de uienjus, de verwarmde melk, mosterd, andijvie en radijsmix tot een smeuïge stamppot. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als je de stamppot te droog vindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de andijviestamppot met de braadworsten. Lekker met de geroosterde pijnboompitten.
algemeen:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
2 uien
75 g ongezouten roomboter
1 schaal runderbraadworsten
3 el gedroogde tijm
150 ml houdbare halfvolle melk
1 el Franse mosterd
150 g rauwkost radijsmix
500 g fijngesneden andijvie
50 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
magnetron
pureestamper