Ovenschotel met shoarma & ei
Is dit jouw nieuwe guilty pleasure?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm breed.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarmareepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en de bleekselderij toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.
Snijd de kaas in stukjes. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met 2/3 van de kaas en witte bonen in tomatensaus toe aan het vlees. Schep om.
Schep alles in een ovenschaal. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.
Ovenschotel met shoarma & ei
Is dit jouw nieuwe guilty pleasure?
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm breed.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarmareepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en de bleekselderij toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.
Snijd de kaas in stukjes. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met 2/3 van de kaas en witte bonen in tomatensaus toe aan het vlees. Schep om.
Schep alles in een ovenschaal. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 struik bleekselderij
1 el arachideolie
250 g varkens shoarmareepjes
1 el paprikapoeder
190 g plakken jonge kaas 48+
360 g kidneybonen in pot
360 g witte bonen in tomatensaus
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)