Parelcouscous met salami en venkel
Houd je van een bijzondere smaakcombinatie? Probeer dan zeker deze salade, met pittige salami en de zachte anijssmaak van venkel.
Aan de slag
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes en halveer de zongedroogde tomaatjes in de lengte. Snijd de blaadjes peterselie fijn.
Meng de couscous, salami, venkel, tomaatjes, hummus, olie, olijven en peterselie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten. Sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Parelcouscous met salami en venkel
Houd je van een bijzondere smaakcombinatie? Probeer dan zeker deze salade, met pittige salami en de zachte anijssmaak van venkel.
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes en halveer de zongedroogde tomaatjes in de lengte. Snijd de blaadjes peterselie fijn.
Meng de couscous, salami, venkel, tomaatjes, hummus, olie, olijven en peterselie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten. Sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast.
variatietip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g parelcouscous
180 g Taggia-olijven
100 g Spianata Romana (salami)
2 venkelknollen
130 g koelverse zongedroogde tomaten
30 g verse peterselie
100 g pikante hummus
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
lunchbakjes of weckpotten