Kalkoensaltimbocca
Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat een heerlijke variant van kalkoen met parmaham.
Aan de slag
Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de parmaham en druk goed aan. Verdeel de olie over 2 koekenpannen en verhit. Leg het vlees er op de hamkant in en bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Giet het bakvet over in 1 koekenpan en schenk de marsala erbij. Roer de aanbaksels los. Laat de marsala op hoog vuur tot de helft inkoken. Leg de saltimbocca op een schaal en serveer met de saus.
Kalkoensaltimbocca
Instructievideo - 00:58 min.
Kalkoensaltimbocca
Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat een heerlijke variant van kalkoen met parmaham.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de parmaham en druk goed aan. Verdeel de olie over 2 koekenpannen en verhit. Leg het vlees er op de hamkant in en bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Giet het bakvet over in 1 koekenpan en schenk de marsala erbij. Roer de aanbaksels los. Laat de marsala op hoog vuur tot de helft inkoken. Leg de saltimbocca op een schaal en serveer met de saus.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kalkoenschnitzels
8 verse salieblaadjes
4 plakken parmaham
4 el zonnebloemolie
250 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn