Spinazie-bietensalade met feta en sinaasappel
Fris en zoet samen in één salade.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op.
Meng in een ruime schaal de spinazie en bietjes met de balsamicodressing en het opgevangen sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de aardappeltjes door de spinazie. Verkruimel de feta erover en garneer met de sinaasappelpartjes en pistachenoten.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Spinazie-bietensalade met feta en sinaasappel
Fris en zoet samen in één salade.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op.
Meng in een ruime schaal de spinazie en bietjes met de balsamicodressing en het opgevangen sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de aardappeltjes door de spinazie. Verkruimel de feta erover en garneer met de sinaasappelpartjes en pistachenoten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
600 g bakaardappeltjes
1 medium handsinaasappel
300 g verse spinazie
400 g geraspte bietjes
2 el sladressing balsamico
200 g Griekse feta
50 g ongezouten pistachenoten