Mungbonenstoof met worstjes, sjalotten en pompoen
Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen.
Aan de slag
Halveer de sjalotten in de lengte en snijd in de lengte in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Pers de sinaasappel uit. Verhit de ghee in een pan met een dikke bodem en bak de worsten in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Voeg de sjalot en rozemarijn toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook, rode peper, (versgemalen) peper en eventueel zout toe. Fruit 2 min. Voeg de mungbonen, worsten, tomatensoep, het sinaasappelsap en water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg na 15 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof in diepe borden.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Mungbonenstoof met worstjes, sjalotten en pompoen
Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Halveer de sjalotten in de lengte en snijd in de lengte in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Pers de sinaasappel uit. Verhit de ghee in een pan met een dikke bodem en bak de worsten in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Voeg de sjalot en rozemarijn toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook, rode peper, (versgemalen) peper en eventueel zout toe. Fruit 2 min. Voeg de mungbonen, worsten, tomatensoep, het sinaasappelsap en water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg na 15 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof in diepe borden.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g sjalotten
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
1 rode peper
1 medium handsinaasappel
1 el geklaarde boter
4 braadworsten
200 g mungbonen
400 ml tomatensoep
400 ml kraanwater
1 verse pompoen