Mungbonenstoof met worstjes, sjalotten en pompoen
bewaar
bewaar

Mungbonenstoof met worstjes, sjalotten en pompoen

Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen.

30 min. bereiden / 40 min. wachten

pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de sjalotten in de lengte en snijd in de lengte in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Pers de sinaasappel uit. Verhit de ghee in een pan met een dikke bodem en bak de worsten in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Voeg de sjalot en rozemarijn toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook, rode peper, (versgemalen) peper en eventueel zout toe. Fruit 2 min. Voeg de mungbonen, worsten, tomatensoep, het sinaasappelsap en water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg na 15 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof in diepe borden.

algemeenDe mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je mungbonen laat kiemen krijg je taugé.
combinatietipSnijd het vruchtvlees in stukjes en voeg na 15 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof in diepe borden.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mungbonenstoof met worstjes, sjalotten en pompoen

Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig