Zalmspies met Parmaham en rozemarijn
Vlees of vis? Met deze spiesjes voor op de barbecue hoef je een keer niet te kiezen!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de zalm in 16 blokken van 4 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom de zalm met de rasp, het sap, de olie, knoflook en takjes rozemarijn. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Neem de rozemarijn uit de marinade en snijd de takjes doormidden. Wikkel 8 blokken zalm elk met een half takje rozemarijn in een plak paraham. Halveer de limoen.
Rijg om en om 2 verpakte, 2 onverpakte zalmblokjes en als laatste een halve limoen aan de spiesen. Bestrijk de spiesen met olie en gril ze in 3-4 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vis grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:52 min.
Zalmspies met Parmaham en rozemarijn
Vlees of vis? Met deze spiesjes voor op de barbecue hoef je een keer niet te kiezen!
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de zalm in 16 blokken van 4 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom de zalm met de rasp, het sap, de olie, knoflook en takjes rozemarijn. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Neem de rozemarijn uit de marinade en snijd de takjes doormidden. Wikkel 8 blokken zalm elk met een half takje rozemarijn in een plak paraham. Halveer de limoen.
Rijg om en om 2 verpakte, 2 onverpakte zalmblokjes en als laatste een halve limoen aan de spiesen. Bestrijk de spiesen met olie en gril ze in 3-4 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zalmfilet
1 medium handsinaasappel
4 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
4 takjes takjes rozemarijn
8 plakken parmaham
2 limoenen
Dit heb je nodig
barbecue
metalen spiesen