Kokos-vanilleroomijs
bewaar
bewaar

Kokos-vanilleroomijs

Dit is dé manier om van eenvoudig vanille-ijs iets bijzonders te maken. Met slechts 3 ingrediënten!

1 uur bereiden / 3 uur wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom. Meng de gecondenseerde kokosmelk en slagroom erdoor.

Schenk de helft van het mengsel in de ijsmachine en laat 20-30 min. draaien. Schep het ijs in een afsluitbaar bakje (dit is ongeveer een halve liter). Zet min. 3 uur in de vriezer. Schenk de rest van het mengsel in de ijsmachine en maak zo nog een halve liter ijs.

combinatietipBestrooi met grofgehakte pecannoten (zak 140 g), grofgehakte pure chocolade en besprenkel met ahornsiroop (fles 250 ml). Of bestrooi met cacaonibs (zak 250 g) en in stukjes gesneden bananenchips (zak 250). Ook lekker: bestrooi met superfruit (zak 225 g).
bereidingstipHeb je geen ijsmachine? Doe dan het vanillemerg, de gecondenseerde kokosmelk en slagroom in een kom en mix met een staafmixer in 1½ min. tot een stijf mengsel. Schep het mengsel in een afsluitbaar bakje en zet min. 6 uur in de vriezer.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kokos-vanilleroomijs

Dit is dé manier om van eenvoudig vanille-ijs iets bijzonders te maken. Met slechts 3 ingrediënten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig