Bierbavarois met honing
Met bier kun je niet alleen stoven, maar ook een lekker toetje maken.
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.
Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm, maar breng niet aan de kook. Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Roer de honing erdoor en laat verder afkoelen tot het begint te geleren.
Klop 350 ml slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer. Rasp de gele schil van de citroen boven de slagroom. Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom en schenk in de (bier)glazen. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.
Klop de rest van de slagroom lobbig met de poedersuiker. Schep de room op de bavarois en serveer.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Bierbavarois met honing
Instructievideo - 02:07 min.
Bierbavarois met honing
Met bier kun je niet alleen stoven, maar ook een lekker toetje maken.
nagerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.
Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm, maar breng niet aan de kook. Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Roer de honing erdoor en laat verder afkoelen tot het begint te geleren.
Klop 350 ml slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer. Rasp de gele schil van de citroen boven de slagroom. Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom en schenk in de (bier)glazen. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.
Klop de rest van de slagroom lobbig met de poedersuiker. Schep de room op de bavarois en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
200 ml La Chouffe
75 g vloeibare honing
500 ml verse slagroom
1 tl kurkuma
1 citroen
2 tl poedersuiker
Dit heb je nodig
bierglazen