Rainbow bloemtortilla's
Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.
Aan de slag
Meng in een ruime kom de bloem met het zout en bakpoeder. Doe de ontdooide spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol met de deegroller uit tot cirkels van 18 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
Rainbow bloemtortilla's
Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.
bijgerecht
null personen
670 kcal
60 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Meng in een ruime kom de bloem met het zout en bakpoeder. Doe de ontdooide spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol met de deegroller uit tot cirkels van 18 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
bereidingstip:
variatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g tarwebloem
1 tl zout
½ tl bakpoeder
70 g diepvries spinazie
150 ml water
120 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
staafmixer
deegroller