Rainbow bloemtortilla's
bewaar
bewaar

Rainbow bloemtortilla's

Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.

1 uur bereiden / 15 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Meng in een ruime kom de bloem met het zout en bakpoeder. Doe de ontdooide spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol met de deegroller uit tot cirkels van 18 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
variatietipVoor roze tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml bietensap. Voor oranje tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml wortelsap. Je hoeft in beide gevallen het mengsel dan niet te pureren.
combinatietipLekker met humussalade, plakjes tomaat, rucola en gegrilde kipfiletreepjes.
algemeenJe kunt de tortilla's een halve dag van tevoren maken. Scheid de tortilla's van elkaar met bakpapier, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rainbow bloemtortilla's

Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig