Mini-aardappeltaartjes met blauwaderkaas
Lekker pittig, lekker krokant en lekker romig. Wat ons betreft dus een ideaal bijgerecht!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Vet de muffinvorm in.
Doe de aardappelrasp in een kom en meng met 3 el olie en eventueel zout. Verdeel de aardappel over de holtes van de muffinvorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm ca. 20 min. in het midden van de oven tot de aardappel goudbruin is.
Was ondertussen de prei en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Ris de tijm van de takjes en snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de prei, tijm en knoflook ca. 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de muffinvorm uit de oven. Laat de oven aan staan en verlaag de temperatuur naar 175 °C.
Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in kleine stukjes.
Verdeel de prei over de aardappelbakjes. Schenk het roommengsel erover en verdeel de kaas over de taartjes. Bak de aardappeltaartjes in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Neem met een lepel eruit en serveer.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Mini-aardappeltaartjes met blauwaderkaas
Lekker pittig, lekker krokant en lekker romig. Wat ons betreft dus een ideaal bijgerecht!
bijgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Vet de muffinvorm in.
Doe de aardappelrasp in een kom en meng met 3 el olie en eventueel zout. Verdeel de aardappel over de holtes van de muffinvorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm ca. 20 min. in het midden van de oven tot de aardappel goudbruin is.
Was ondertussen de prei en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Ris de tijm van de takjes en snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de prei, tijm en knoflook ca. 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de muffinvorm uit de oven. Laat de oven aan staan en verlaag de temperatuur naar 175 °C.
Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in kleine stukjes.
Verdeel de prei over de aardappelbakjes. Schenk het roommengsel erover en verdeel de kaas over de taartjes. Bak de aardappeltaartjes in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Neem met een lepel eruit en serveer.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g iets kruimige aardappelen
5 el zonnebloemolie
300 g verse preien
6 takjes verse tijm
1 teen knoflook
3 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
150 g Hollandse blauwaderkaas
Dit heb je nodig
keukenmachine
muffinvorm met 12 holtes