Dominique Persoones chocoladepudding
bewaar
bewaar

Dominique Persoones chocoladepudding

Een vertrouwd recept uit het repertoire van een professionele chocoholic.

25 min. bereiden / 3 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Los de cacaopoeder en maizena op in 50 ml koude melk. Snijd de chocolade in stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje.

Breng de rest van de melk met de suiker, het vanillestokje en het -merg aan de kook. Laat 5 min. zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de vanille loskomt en de suiker oplost.

Verwijder het vanillestokje en voeg de stukjes chocolade toe. Meng tot deze volledig gesmolten zijn. Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk. Laat nog even koken, zodat de melk bindt. Giet de massa in de glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

variatietipJe kunt deze chocoladepudding in veel varianten maken. Voeg bijvoorbeeld een beetje kaneel aan de chocolade toe, of leg onder in de glaasjes gekaramelliseerde appeltjes of stukjes sinaasappel.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dominique Persoones chocoladepudding

Een vertrouwd recept uit het repertoire van een professionele chocoholic.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig