Jar salad met sesamdressing
bewaar
bewaar

Jar salad met sesamdressing

Smaakexplosiegevaar: zoete mais, frisse paprika en aardse biet. De citroenmayonaise en sesamdressing maken deze salade helemaal af.

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Rasp de bieten met een grove rasp. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de rode paprika om met de biet. Houd de groene paprika apart.

Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de mayonaise en meng met het sesamzaad en de kool door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Laat de mais uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de rijst, groene paprika, mais en biet met rode paprika over de potten. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

bewaartipJe kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Jar salad met sesamdressing

Smaakexplosiegevaar: zoete mais, frisse paprika en aardse biet. De citroenmayonaise en sesamdressing maken deze salade helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig