Quinoasalade met avocado en garnalen
bewaar
bewaar

Quinoasalade met avocado en garnalen

Onze versie van de Californische green goddess-salade.

30 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Breng de quinoa met het bouillontablet en het water aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. afgedekt koken. Doe in een ruime kom en laat afkoelen. Kook de tuinerwten 2 min. in ruim water, giet af en spoel onder koud stromend water.

Snijd de ijsbergsla in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Meng de sla, komkommer en tuinerwten door de quinoa. Snijd de bieslook fijn. Snijd het basilicum grof. Pers de citroen uit. Snijd de ansjovisfilets fijn en meng met het citroensap en de mayonaise.

Voeg de helft van de bieslook en het gesneden basilicum toe aan de ansjovis en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.

Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de avocado, garnalen en dressing erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en de basilicumblaadjes.

Quinoasalade met avocado en garnalen

Instructievideo - 03:16 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quinoasalade met avocado en garnalen

Onze versie van de Californische green goddess-salade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig