Auberginerolletjes in tomatensaus
Rijk van smaak en kleur. Dit auberginegerecht spat van je bord!
Aan de slag
Snipper de ui en schil de wortels. Snijd de wortels en bleekselderij in blokjes van ½ x ½ cm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de groenten 15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Bestrijk met 4 el olie beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergines in delen in 6 min. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 5 min. bruin. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zacht stoven met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng het groentemengsel met de ricotta, de helft van het basilicum en peper. Schep op elke plak aubergine een bergje van het ricottamengsel en rol op. Zet de rolletjes in de tomatensaus en warm nog 1 min. zachtjes door. Garneer met de rest van het basilicum.
Auberginerolletjes in tomatensaus
Instructievideo - 03:14 min.
Groente in de lengte snijden
Instructievideo - 00:45 min.
Auberginerolletjes in tomatensaus
Rijk van smaak en kleur. Dit auberginegerecht spat van je bord!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en schil de wortels. Snijd de wortels en bleekselderij in blokjes van ½ x ½ cm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de groenten 15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Bestrijk met 4 el olie beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergines in delen in 6 min. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 5 min. bruin. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zacht stoven met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng het groentemengsel met de ricotta, de helft van het basilicum en peper. Schep op elke plak aubergine een bergje van het ricottamengsel en rol op. Zet de rolletjes in de tomatensaus en warm nog 1 min. zachtjes door. Garneer met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 winterpenen
2 stengels bleekselderij
8 el traditionele olijfolie
2 aubergines
12 rundergehaktballetjes
390 g pikante pastasaus in pak
15 g verse basilicum
250 g ricotta
Dit heb je nodig
grillpan