Opperdepop: flensjes met spinazie 1-2 jr
Kinderen die van spinazie houden, kunnen hun geluk niet op: het zijn óók nog pannenkoeken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng in een kom de bloem met het zout. Breek het ei erboven en schenk de melk erbij. Klop het geheel met een mixer tot een glad beslag. Verhit in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag steeds een beetje olie en bak 6 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm in de oven.
Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.
Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
Meng de spinazie door de champignons en schep de roomkaas erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op.
Snijd de pannenkoeken schuin doormidden.
Opperdepop: flensjes met spinazie (1-2 jr)
Instructievideo - 02:56 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Opperdepop: flensjes met spinazie 1-2 jr
Kinderen die van spinazie houden, kunnen hun geluk niet op: het zijn óók nog pannenkoeken!
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng in een kom de bloem met het zout. Breek het ei erboven en schenk de melk erbij. Klop het geheel met een mixer tot een glad beslag. Verhit in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag steeds een beetje olie en bak 6 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm in de oven.
Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.
Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
Meng de spinazie door de champignons en schep de roomkaas erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op.
Snijd de pannenkoeken schuin doormidden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tarwebloem
1 mespunt zout
1 middelgroot ei
400 ml halfvolle melk
3 el traditionele olijfolie
450 g diepvries spinazie
250 g champignons
1 ui
125 g roomkaas knoflook & fijne kruiden