Aubergine met batata harra (pittige aardappel)
Het beste uit het Midden-Oosten en nog 100% vegetarisch ook!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tenen knoflook in de lengte. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de knoflook in het vruchtvlees, besprenkel elke helft met 1 el olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ze ca. 45 min. onder het midden van de oven.
Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng met 2 el olie, 2 tl harissa, de gemalen koriander, aardappeltjes en eventueel zout. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. boven de aubergines in de oven. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn en pers de citroen uit.
Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees met de knoflook uit de schil. Snijd het vruchtvlees fijn, meng met de helft van de koriander, de yoghurt en 2 el citroensap en eventueel wat zout. Garneer met de rest van de harissa en olie.
Schep de aardappeltjes om met 3 el citroensap en vul de uitgeholde aubergines ermee. Garneer met de rest van de koriander en serveer met de auberginesaus.
Aubergine met batata harra (pittige aardappel)
Instructievideo - 04:37 min.
Aubergine met batata harra (pittige aardappel)
Het beste uit het Midden-Oosten en nog 100% vegetarisch ook!
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tenen knoflook in de lengte. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de knoflook in het vruchtvlees, besprenkel elke helft met 1 el olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ze ca. 45 min. onder het midden van de oven.
Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng met 2 el olie, 2 tl harissa, de gemalen koriander, aardappeltjes en eventueel zout. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. boven de aubergines in de oven. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn en pers de citroen uit.
Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees met de knoflook uit de schil. Snijd het vruchtvlees fijn, meng met de helft van de koriander, de yoghurt en 2 el citroensap en eventueel wat zout. Garneer met de rest van de harissa en olie.
Schep de aardappeltjes om met 3 el citroensap en vul de uitgeholde aubergines ermee. Garneer met de rest van de koriander en serveer met de auberginesaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 aubergines
7 el traditionele olijfolie
1 rode paprika
3 tl harissa
2 tl Ketoembar gemalen koriander
600 g bakaardappeltjes
15 g verse koriander
1 citroen
100 ml geitenyoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier