Witte bonensalade met tonijn en gegrilde paprika
Avondje Aziatisch? Probeer deze gegrilde sesamtonijn met pittige bonensalade.
Aan de slag
Doe de witte bonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
Meng voor de dressing de sojasaus met de helft van de sesamolie, de chillivlokken, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de witte bonen in een ruime schaal. Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.
Bestrijk de tonijnsteaks met de rest van de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de witte bonensalade. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Witte bonensalade met tonijn en gegrilde paprika
Avondje Aziatisch? Probeer deze gegrilde sesamtonijn met pittige bonensalade.
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
55 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Doe de witte bonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
Meng voor de dressing de sojasaus met de helft van de sesamolie, de chillivlokken, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de witte bonen in een ruime schaal. Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.
Bestrijk de tonijnsteaks met de rest van de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de witte bonensalade. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g AH Biologisch gedroogde witte bonen
200 g verse sugarsnaps
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
1 limoen
2 el sojasaus
4 tl sesamolie
½ tl chilivlokken
1 tl rietsuiker
250 g verse tonijnsteaks
30 g sesamzaad
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
grillpan