Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine
Aan de slag
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze ca. 1 min. op de snijkant.
Gril de jalapeñoburgers in 12 min. in de grillpan op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer regelmatig.
Was en droog de sla en scheur in stukken. Leg 4 stukken sla op de onderste helften van de broodjes en doe de rest in een schaal. Snijd 2 tomaten in plakjes en verdeel ze over de broodjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes en doe bij de sla in de schaal. Meng 2 el mayonaise met 1 el water en besprenkel de salade ermee.
Meng de rest van de mayonaise met de harissa. Leg op elk broodje een jalapeñoburger. Schep op elke burger ½ el harissamayonaise en verdeel de gegrilde aubergine en augurkblokjes erover. Serveer met de salade
Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze ca. 1 min. op de snijkant.
Gril de jalapeñoburgers in 12 min. in de grillpan op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer regelmatig.
Was en droog de sla en scheur in stukken. Leg 4 stukken sla op de onderste helften van de broodjes en doe de rest in een schaal. Snijd 2 tomaten in plakjes en verdeel ze over de broodjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes en doe bij de sla in de schaal. Meng 2 el mayonaise met 1 el water en besprenkel de salade ermee.
Meng de rest van de mayonaise met de harissa. Leg op elk broodje een jalapeñoburger. Schep op elke burger ½ el harissamayonaise en verdeel de gegrilde aubergine en augurkblokjes erover. Serveer met de salade
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 hamburgerbroodjes
4 jalapeñoburgers
1 krop romainesla
5 trostomaten
4 el mayonaise met citroen
1 el kraanwater
1 tl harissa
180 g gegrilde aubergine
2 el augurkenblokjes
Dit heb je nodig
grillpan