Quinoasushi met avocado
bewaar
bewaar

Quinoasushi met avocado

Verrassend, de rijst is vervangen door quinoa met wasabimayonaise.

45 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. tot wasabimayonaise. Meng door de afgekoelde quinoa.

Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.

Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over. Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij. Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken. Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.

combinatietipLekker met sojasaus en ingelegde gember.

Quinoasushi met avocado

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quinoasushi met avocado

Verrassend, de rijst is vervangen door quinoa met wasabimayonaise.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig