Bonen-venkelsalade
Bijzondere salade met venkel en drie soorten bonen.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en peultjes. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de peultjes en na 6 min. de erwten toe. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Meng ondertussen de dijonnaise, azijn en het water in een kom tot een dressing. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkel in flinterdunne ringen. Meng de sperziebonen, peultjes, erwten en venkel met de dressing. Bestrooi voor het serveren met het maanzaad en het achtergehouden venkelgroen.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Bonen-venkelsalade
Bijzondere salade met venkel en drie soorten bonen.
bijgerecht
null personen
115 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en peultjes. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de peultjes en na 6 min. de erwten toe. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Meng ondertussen de dijonnaise, azijn en het water in een kom tot een dressing. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkel in flinterdunne ringen. Meng de sperziebonen, peultjes, erwten en venkel met de dressing. Bestrooi voor het serveren met het maanzaad en het achtergehouden venkelgroen.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g verse sperziebonen
200 g verse peultjes
100 g diepvries tuinerwten
3 el dijonnaise
1 el witte wijnazijn
4 el kraanwater
1 venkelknol
2 el maanzaad