Aardappelwaaiers
bewaar
bewaar

Aardappelwaaiers

Zo simpel, maar zo feestelijk. De kruidenboter maakt de aardappeltjes lekker smeuïg.

20 min. bereiden / 1 uur oventijd

2 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke aardappel in zo dun mogelijke plakjes, maar snijd de aardappel niet helemaal door. Aan de onderkant blijven de plakjes aan elkaar zitten.

Verdeel elke botersoort over 1/3 van de aardappelen. Duw de boter een beetje tussen de plakjes. Leg de aardappelen in de ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.

bereidingstipJe kunt heel gemakkelijk voorkomen dat je de aardappelen te ver insnijdt, door ze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.
variatietipIn plaats van het botertrio kun je ook 150 g gewone kruidenboter gebruiken. Bestrooi de aardappelen uit de oven met 3 el fijngesneden bieslook.
combinatietipLekker bij parelhoen (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelwaaiers

Zo simpel, maar zo feestelijk. De kruidenboter maakt de aardappeltjes lekker smeuïg.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig