Boerenkoolsalade
Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade.
Aan de slag
Snijd de ui in dunne ringen en doe in een kom. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Giet over de ui.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de boerenkool en pimenton 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Neem uit de pan en laat 2 min. afkoelen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van ½ cm.
Giet de rode ui af en meng met de boerenkool en paprika. Bestrooi met de croutons.
Boerenkoolsalade
Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade.
bijgerecht
null personen
115 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in dunne ringen en doe in een kom. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Giet over de ui.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de boerenkool en pimenton 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Neem uit de pan en laat 2 min. afkoelen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van ½ cm.
Giet de rode ui af en meng met de boerenkool en paprika. Bestrooi met de croutons.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
100 ml rodewijnazijn
½ el kristalsuiker
1 mespunt zout
2 el zonnebloemolie
300 g verse boerenkool
2 tl gerookt paprikapoeder
295 g gegrilde rode paprika's in pot
10 g saladecroutons naturel