Fazant in cider met salie, bacon en appel
bewaar
bewaar

Fazant in cider met salie, bacon en appel

Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis. Bestrooi de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Dek af met een plakje bacon en druk aan.

Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees met de bacon naar onderen 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

Bak in het achtergebleven bakvet de sjalot 1 min. Voeg de appel en mix voor glühwein toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de appelcider toe en laat 2 min. op middelhoog vuur koken.

Serveer de fazant met de appel-ciderjus.

variatietip Je kunt de mix voor glühwein vervangen door 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kardemom en 1/2 tl nootmuskaat. Of gebruik 2 tl koekkruiden.
serveertipLekker met geschaafde spruiten met cranberry’s en pecannoten en aardappelwaaiers van roseval-aardappelen. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Fazant in cider met salie, bacon en appel

Instructievideo - 02:02 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fazant in cider met salie, bacon en appel

Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig